De Regiotaxi in coronatijd

Sinds maart leven we met z'n allen in bijzondere omstandigheden. De dreiging van het coronavirus dwingt ons om zoveel mogelijk thuis te blijven. We moeten sociale contacten zoveel mogelijk vermijden en anderhalve meter afstand van elkaar houden. Bij de Regiotaxi merken ze dat ook.

Het vervoer is sterk afgenomen. Soms worden er nog maar 40 ritten per dag gereden. Holland Rijnland heeft nauw contact met de vervoerder over deze omstandigheden.

Niets is momenteel meer 'normaal'

Ook bij de Regiotaxi zijn ze genoodzaakt enkele maatregelen te treffen. Deze zijn genomen voor uw veiligheid, die van andere reizigers en die van de chauffeurs. Zij volgen hiermee de adviezen van het RIVM op.

Uw rit en de veranderingen stap voor stap

Om het vervoer veilig uit te kunnen blijven voeren zijn een aantal maatregelen nodig. Hieronder de maatregelen die wij nu treffen, maar mogelijk worden die in de toekomst nog aangepast of aangescherpt. Wij raden u aan de actualiteiten hierover te blijven volgen.

Uw rit boeken

Normaal gesproken kunt u uw rit tot één uur voor vertrek boeken. Dat verandert niet, maar wij willen wel de dringende oproep doen uw rit zo vroeg mogelijk te bestellen. Het liefst zodra u weet dat u wilt gaan reizen, maar probeer in ieder geval uw rit tenminste drie uur van tevoren te bestellen. 

De taxi-indicatie en de voorinzitindicatie

Sommige reizigers hebben een taxi-indicatie gekregen. Dit houdt in dat het voertuig dat u komt ophalen een personenauto is. Ook zijn er reizigers die een voorinzitindicatie hebben. Dit betekent dat de planning een rit zo inricht dat deze reiziger een plek op de voorstoel krijgt. Dit is soms noodzakelijk vanwege beenruimte die iemand nodig heeft.

Momenteel kan de vervoerder deze indicaties niet meer realiseren. De afstand van anderhalve meter kan hiermee niet altijd nageleefd worden. Het voertuig dat u komt ophalen is daarom mogelijk ook  een taxibus.

Instappen in de Regiotaxi

Omdat de chauffeur ook op gepaste afstand moet blijven, vragen zij u om zelf plaats te nemen in de Regiotaxi. Of laat u (naar en van de taxi) begeleiden door iemand uit uw eigen huishouden. Plaats alstublieft zelf uw bagage of hulpmiddelen in de kofferruimte en stap achterin de taxi in. Ook vragen zij u zelf uw veiligheidsgordel om te doen.

Reist u in een rolstoel, dan helpt de chauffeur u wel het voertuig in en zet de rolstoel vast.

Reizen met een begeleider

Voor sommige reizigers is het noodzakelijk om een begeleider mee te nemen tijdens de rit. Is dit voor u het geval en moet u een reis echt maken, geef dit dan duidelijk door als u de reis bestelt. Vermeld hierbij s.v.p. ook of u naast de begeleider kunt plaatsnemen (iemand uit uw directe omgeving) of dat u en de begeleider ook anderhalve meter afstand moeten houden.

Vervoerspas

Normaal zou u in de taxi uw vervoerspas aan de chauffeur geven, die hem daarna voor u scant. In verband met de noodzakelijke hygiëne is het op dit moment voldoende als u uw pas aan de chauffeur laat zien. De chauffeur zal deze niet van u aanpakken maar alleen lezen. U moet de pas dus wel bij u hebben.

Uw rit betalen

Vermijd alstublieft zoveel mogelijk contant geld.

Bij de Klantenservice kunt u een formulier voor automatische incasso aanvragen.
Het bedrag wordt dan vanzelf van uw rekening afgeschreven.
Bel hiervoor telefoonnummer 0900 – 20 22 369 
(2 ct. per minuut + eventuele kosten van uw mobiele telefoon).

Wilt u dit niet? Probeer dan zoveel mogelijk met PIN te betalen.

Adviezen RIVM

Natuurlijk volgen wij ook de overige adviezen van het RIVM die al sinds het uitbreken van deze crisis gelden.

  • Was uw handen regelmatig met water en zeep;
  • Hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog;
  • Gebruik papieren zakdoekjes;
  • Geen handen schudden;
  • Blijf thuis als u verkoudheidsklachten krijgt;
  • Heeft iemand in uw huishouden koorts, dan moet u ook thuisblijven.

Wilt u meer informatie over de Regiotaxi en andere vervoersvoorzieningen? Bekijk dan de pagina "Vervoersvoorzieningen".