Wanneer kunt u de Tozo aanvragen?

Extra ondersteuning voor ondernemers. Vanwege het coronavirus heeft het Kabinet extra maatregelen genomen voor ondernemers. Daaronder valt de Tozo (Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers). Wanneer kunt u die aanvragen?

Via de Tozo kunnen ondernemers tijdelijk een uitkering voor levensonderhoud krijgen tot bijstandsniveau. Ook kan er een lening voor bedrijfskapitaal worden aangevraagd. Vanaf 1 oktober 2020 is sprake van Tozo 3. Tozo 3 loopt tot en met 31 maart 2021. 
 
Voor de ondernemers/zzp-ers van de gemeenten Hillegom, Lisse, Noordwijk en Teylingen voert de ISD Bollenstreek deze tijdelijke regeling uit, maar ook de reguliere regeling Bijstand voor zelfstandigen (Bbz). 

Informatie over Tozo 3

Op de website van de ISD Bollenstreek www.isdbollenstreek.nl staat de actuele informatie over Tozo 3 inclusief het aanvraagformulier en de meest gestelde vragen met antwoorden.

Op tijd aanvragen Tozo 3 belangrijk

Ondernemers kunnen voor Tozo 3 in aanmerking komen vanaf de 1e van de maand waarin de aanvraag is gedaan. Op basis van de aangepaste voorwaarden van de Rijksoverheid is het niet meer mogelijk om een uitkering aan te vragen met terugwerkende kracht. Dat betekent dat als u een aanvraag indient in januari 2021, de uitkering in kan gaan per 1 januari 2021 en niet eerder. 

Wilt u meer informatie?

Voor meer informatie en vragen over de extra ondersteuning voor ondernemers/zzp-ers kunt u terecht bij de ISD Bollenstreek. Bekijk de pagina "Tozo 3"