Vacature Participatie coach

Heb jij ruime ervaring in het voeren van activeringsgesprekken met cliënten? En zie jij weerstand als een uitdaging? Dan ben jij de juiste kandidaat voor ons!

In deze functie werk je, in het kader van de tegenprestatie naar vermogen, met cliënten die ondersteuning nodig hebben om weer aan de slag te gaan en die zich actief in gaan zetten in bijvoorbeeld vrijwilligerswerk. Per cliënt bekijk je de mogelijkheden en interesses om hun inzet voor de tegenprestatie naar vermogen tot een succes te maken. Wij willen onze cliënten een gevarieerd aanbod aan vrijwilligerswerk en activiteiten kunnen doen. Netwerken is dan ook een belangrijk onderdeel van je takenpakket om zo nieuwe organisaties enthousiast te maken voor het concept tegenprestatie naar vermogen en onze cliënten te verwelkomen. 

Op dit moment zijn wij ook bezig met het ontwikkelen van mogelijkheden om cliënten met een grote afstand tot de maatschappij in kleine groepjes training aan te bieden. 

Wat ga je doen?

 • Je voert activerings/coachingsgesprekken met de cliënten en zoekt samen met de cliënt naar een tegenprestatie op basis van maatwerk. Tijdens deze gesprekken kan er sprake zijn van weerstand en aan jou de taak om dit om te buigen naar motivatie.
 • De afspraken met cliënten leg je vast in een rapport en een plan van aanpak. 
 • Je zoekt contact en bezoekt nieuwe organisaties waar cliënten vrijwilligerswerk en activiteiten kunnen doen en om het aanbod gevarieerd te houden.
 • Je gaat kleine groepjes cliënten met een grote afstand tot de maatschappij trainingen geven en brengt hiervoor nieuwe ideeën aan.
 • Je bent onderdeel van het team Participatiewet (PW) en je werkt nauw samen met de collega’s. Er is ruimte om voor de PW (eenvoudige) aanvragen af te handelen als daar je interesse ligt.

Wat breng je mee?

 • Minimaal een afgeronde Hbo-opleiding, bij voorkeur richting SJD (Sociaal juridische dienstverlening).
 • Je hebt relevante ervaring met het voeren van re-integratie- of coachingsgesprekken.
 • Je enthousiaste houding zorgt ervoor dat het leggen van nieuwe contacten en het onderhouden van contacten je makkelijk af gaat.
 • Je hebt goede communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk.
 • Verder beschik je over de volgende competenties: analyserend vermogen, proactief, kritisch, innoverend, stressbestendig en je kunt goed samenwerken.
 • Je hebt een open en transparante houding.

Wat bieden wij?

De functie consulent tegenprestatie, zoals de functie officieel genoemd wordt binnen de organisatie, staat open voor 28 tot 32 uur. Daarbij hoort een salaris van minimaal € 2.756-, tot maximaal € 4.048-, (schaal 9) op basis van een 36-urige werkweek. Je krijgt een contract voor een jaar en je wordt, afhankelijk van opleiding en ervaring, ingeschaald in aanloopschaal 8 (€ 2.484 – € 3.591). Bij goed functioneren krijg je na een jaar een contract voor onbepaalde tijd en word je in je functieschaal (schaal 9) geplaats. 

Bovendien biedt de ISD Bollenstreek prima secundaire arbeidsvoorwaarden. Zo is er de mogelijkheid om flexibel te werken en krijg je bovenop het genoemde salaris 17,45 % Individueel Keuzebudget (IKB). Dit budget kun je uit laten betalen of kun je inzetten voor verschillende doeleinden, zoals het kopen van extra verlof of het fietsplan. Ook bouw je pensioen op bij het ABP en heb je de keuze om deel te nemen aan een collectieve ziektekostenverzekering. Daarnaast hebben we een actieve personeelsvereniging die meermaals per jaar diverse activiteiten organiseert.

Over de ISD Bollenstreek

De ISD Bollenstreek, ofwel de Intergemeentelijke Sociale Dienst (ISD), is een samenwerkingsverband van de gemeenten Hillegom, Lisse, Noordwijk en Teylingen. De ISD is werkzaam binnen het Sociaal Domein en voert de Participatiewet, Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) en Wet gemeentelijke schulddienstverlening uit. Onze organisatie is ambitieus en volop in beweging. Klantgerichtheid, resultaatgerichtheid en vakmanschap zijn voor ons belangrijk. De ISD Bollenstreek telt momenteel 116 medewerkers (98 fte).

Ben jij de nieuwe collega die we zoeken?

Spreekt deze vacature jou aan? En heb je zin in een mooie baan bij de ISD Bollenstreek? We horen het graag. Stuur je sollicitatie en cv, vóór 1 september 2021 via deze link.

Sollicitatieprocedure

De procedure bestaat uit 2 gesprekken en een arbeidsvoorwaarden gesprek. De binnengekomen sollicitaties worden regelmatig beoordeeld. Zien we een mogelijke match, dan nemen direct contact met je op en plannen we kennismakingsgesprek. Hebben we de juiste kandidaat gevonden, dan sluiten we de vacature. 

Meer informatie?

Wil je meer weten over deze vacature en onze organisatie? Neem dan contact op met mevrouw T. (Tessel) Herrebrugh, coördinator, telefoon (0252) 251 730 of mevrouw J. (Jody) Poldervaart, coördinator, telefoon (0252) 251 695 of info@isdbollenstreek.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie stellen wij niet op prijs.