Vacature: Consulent Wet inburgering

Heb je een veerkrachtige persoonlijkheid en sta jij stevig in je schoenen? Ben jij iemand die graag grondig onderzoek doet en weloverwogen een beslissing neemt? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Als Consulent, met aandachtsgebied de Wet Inburgering, help je statushouders die niet direct aan het werk kunnen en daarom een beroep moeten doen op inkomensondersteuning door de gemeente. Je gaat het gesprek aan met je cliënten om te kijken welke mogelijkheden er zijn. Hoe ziet de huidige situatie van die cliënt eruit? Worden de nodige voorzieningen al benut? Jij beoordeelt of de uitkering terecht is. Je werkt hierbij nauw samen met 20 betrokken en enthousiaste collega’s van de afdeling Participatiewet. Daarnaast werk je ook samen met externe instanties.

Wat ga je doen?

 • Je verwerkt en beoordeeld aanvragen van de Participatiewet.
 • Je voert intakegesprekken en beoordeelt de mogelijkheden van de cliënt en samen bepaal je de te ondernemen vervolgstappen richting betaalde arbeid of participatie.
 • Je beoordeelt de huidige situatie en rapporteert zorgvuldig je bevindingen.
 • Je voert de WI (wet inburgering) uit.

Wat breng je mee?

 • Minimaal een afgeronde Hbo-opleiding, bij voorkeur richting SJD (Sociaal juridische dienstverlening) of rechten.
 • Kennis en ervaring met de doelgroep statushouders en inburgering vanwege de nieuwe Wet inburgering.
 • Minimaal 3 jaar relevante werkervaring, op het gebied van aanvragen Participatiewet.
 • Je hebt goede communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk.
 • Verder beschik je over de volgende competenties: analyserend vermogen, proactief, kritisch, innoverend, stressbestendig en je kunt goed samenwerken.
 • Je hebt een open en transparante houding.
 • Kennis van GWS4all is een pre.

Wat bieden wij?

In verband met uitbereiding zoeken we een consulent WI voor 32 tot 36 uur per week. Daarbij hoort een salaris van minimaal € 2.865-, tot maximaal € 4.208-, (schaal 9) op basis van een 36-urige werkweek. Je krijgt een contract voor een jaar en je wordt, afhankelijk van opleiding en ervaring, ingeschaald in aanloopschaal 8 (€ 2.581 – € 3.732). Als je na dat jaar voldoet aan de functie-eisen dan krijg je een contract voor onbepaalde tijd en word je in je functieschaal (schaal 9) geplaats.

Bovendien biedt de ISD Bollenstreek prima secundaire arbeidsvoorwaarden. Zo is er de mogelijkheid om flexibel te werken en krijg je bovenop het genoemde salaris 17,45 % Individueel Keuzebudget (IKB). Dit budget kun je uit laten betalen of kun je inzetten voor verschillende doeleinden, zoals het kopen van extra verlof of het fietsplan. Ook bouw je pensioen op bij het ABP en heb je de keuze om deel te nemen aan een collectieve ziektekostenverzekering. Daarnaast hebben we een actieve personeelsvereniging die meermaals per jaar diverse activiteiten organiseert.

Over de ISD Bollenstreek

De ISD Bollenstreek , ofwel de Intergemeentelijke Sociale Dienst (ISD), is een samenwerkingsverband van de gemeenten Hillegom, Lisse, Noordwijk en Teylingen. De ISD is werkzaam binnen het Sociaal Domein en voert de Participatiewet, Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) en Wet gemeentelijke schulddienstverlening uit. Onze organisatie is ambitieus en volop in beweging. Klantgerichtheid, resultaatgerichtheid en vakmanschap zijn voor ons belangrijk. De ISD Bollenstreek telt momenteel 125 medewerkers (109 fte).

Ben jij de nieuwe collega die we zoeken?

Spreekt deze vacature jou aan? En heb je zin in een mooie baan bij de ISD Bollenstreek? We horen het graag. Stuur je sollicitatie en cv, vóór 9 januari 2023 via onderstaande knop.

Solliciteer direct!

Sollicitatieprocedure

De procedure bestaat uit 2 gesprekken en een arbeidsvoorwaarden gesprek. De binnengekomen sollicitaties worden regelmatig beoordeeld. Zien we een mogelijke match, dan nemen we direct contact met je op en plannen we een kennismakingsgesprek. Hebben we de juiste kandidaat gevonden, dan sluiten we de vacature.

Meer informatie?

Wil je meer weten over deze vacature en onze organisatie? Neem dan contact op met mevrouw T. (Tessel) Herrebrugh, coördinator, telefoon (0252) 251 730 of info@isdbollenstreek.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie stellen wij niet op prijs.