RefugeeHelp: het online startpunt voor vluchtelingen in Nederland

Bent u vluchteling in Nederland? En hebt u vragen over uw situatie? Op RefugeeHelp vindt u de laatste informatie voor vluchtelingen in uw eigen taal. Het platform wordt beheerd door VluchtelingenWerk Nederland.

RefugeeHelp begon vorig jaar als online platform voor vluchtelingen uit Oekraïne. VluchtelingenWerk Nederland (VWN) begon samen met 28 andere organisaties de website RefugeeHelp om vluchtelingen uit Oekraïne zo goed mogelijk aan informatie te helpen. Nu is de website uitgebreid om alle vluchtelingen in Nederland van de juiste informatie te voorzien.

Uw eigen homepage

Voor iedere situatie is er een eigen homepage met daarop informatie voor die specifieke situatie. Hierbij gaat het om:

Daarnaast vindt u op RefugeeHelp onder andere informatie over: de asielprocedure, terugkeer naar u land van herkomst, gezinshereniging, inburgeren, het vinden van werk, scholing en de gezondheidszorg in Nederland. Ook vindt u op RefugeeHelp artikelen over actuele gebeurtenissen die belangrijk zijn voor u om te weten.

Bezoek de website RefugeeHelp

Informatie in je eigen taal

De uitbreiding van RefugeeHelp is beschikbaar in totaal 11 talen. Eerder was RefugeeHelp beschikbaar in het Oekraïens, Russisch, Engels en Nederlands. Nu heeft RefugeeHelp daar 7 talen aan toegevoegd: Arabisch, Turks, Frans, Somalisch, Farsi, Tigrinya en Dari. Zo kun jij in je eigen taal informatie lezen.

Over het team achter RefugeeHelp

De informatie op RefugeeHelp wordt dagelijks aangevuld en actueel gehouden door een vast redactieteam van VluchtelingenWerk Nederland. Dit doen zij in samenwerking met 28 andere organisaties, zoals het Rode Kruis en de IND. Ook wordt de website constant met vluchtelingen zelf getest en verbeterd.

 

Logo RefugeeHelp - 2023