Startpunt Geldzaken

De ISD werkt samen met Startpunt Geldzaken. Startpunt Geldzaken stelt geldplannen beschikbaar voor huishoudens in verschillende omstandigheden. Deze plannen helpen u uw geldzaken in balans te brengen en te houden.

Uitleg Startpunt Gelzaken

Bekijk het filmpje.

 

Geldplannen van ISD

De ISD stelt de geldplannen beschikbaar aan de inwoners van Hillegom, Lisse, Noordwijk en Teylingen.

Er zijn zeven verschillende plannen waar u gebruik van kunt maken:

1. Kom uit de geldzorgen

Komt u regelmatig geld tekort? Dan wijst het geldplan 'Kom uit de geldzorgen' u stap voor stap de weg om uit de geldzorgen te komen.

 

2. Beter rondkomen

Wilt u elke maand geld overhouden"Kijk dan naar het geldplan 'Beter rondkomen', met tips om uw inkomsten aan te vullen en op uitgaven te besparen.   

 

3. Sparen, aflossen of beleggen 

Hebt u reeds geld apart gezet? Dan is de vraag of u daarmee wil sparen, aflossen of beleggen. Het geldplan 'Sparen, aflossen of beleggen' helpt u daarbij.

 

4. Rondkomen met kinderen

Hebt u moeite uw kinderen te bieden wat ze nodig hebben? Dan leidt het geldplan 'Rondkomen met kinderen' u naar die regelingen die voor u van belang kunnen zijn.

 

5. Studie (klein)kinderen

Wilt u voorkomen dat uw (klein-)kinderen een hoge studieschuld oplopen? Kijk dan op het geldplan 'Studie (klein-)kinderen'.

 

6. Bijna 18?

Wat moet u regelen als uw kind 18 wordt? Kijk op het geldplan 'Bijna 18?'.

 

7. Pensioen

Wilt u iets doen aan uw pensioen? Wat kunt u doen aan uw pensioen? Praktische tips voor nu en later. Kijk op het geldplan 'Pensioen'

 

8. ZZP'er

Bent of wordt u zzp'er, dan vragen geldzaken extra aandacht. Wilt u weten hoe u die goed kunt regelen? Met het geldplan "ZZP" krijgt u tips voor úw situatie.

Kijk voor alle plannen op de website van Startpunt Geldzaken.

Welk plan voor u van toepassing is, is afhankelijk van welke financiële vraag u hebt. Door het invullen van een geldplan krijgt u tips om uitgaven te verminderen en tips om uw inkomsten te verhogen. U kunt bijvoorbeeld ook uitrekenen welk bedrag u nodig hebt voor een studie van een (klein)kind en hoeveel u per maand daarvoor moet sparen. Kies het geldplan dat het beste bij uw situatie past. U kunt later nog eens een ander geldplan kiezen.

 

Anoniem

Deelname aan de plannen is anoniem.

Startpuntgeldzaken