Startpunt Geldzaken

De ISD werkt samen met Startpunt Geldzaken. Startpunt Geldzaken stelt geldplannen beschikbaar voor huishoudens in verschillende omstandigheden. Deze plannen helpen u uw geldzaken in balans te brengen en te houden.

De ISD stelt de geldplannen beschikbaar aan de inwoners van Hillegom, Lisse, Noordwijk en Teylingen.

Welk plan voor u van toepassing is, is afhankelijk van welke financiële vraag u hebt. Door het invullen van een geldplan krijgt u tips om uitgaven te verminderen en tips om uw inkomsten te verhogen. U kunt bijvoorbeeld ook uitrekenen welk bedrag u nodig hebt voor een studie van een (klein)kind en hoeveel u per maand daarvoor moet sparen. Kies het geldplan dat het beste bij uw situatie past. U kunt later nog eens een ander geldplan kiezen. Deelname aan de plannen is anoniem.

Er zijn verschillende plannen waar u gebruik van kunt maken:

1. Kom uit de geldzorgen

Komt u regelmatig geld tekort? Dan wijst het geldplan 'Kom uit de geldzorgen' u stap voor stap de weg om uit de geldzorgen te komen.

 

2. Beter rondkomen

Wilt u elke maand geld overhouden"Kijk dan naar het geldplan 'Beter rondkomen', met tips om uw inkomsten aan te vullen en op uitgaven te besparen.   

 

3. Sparen, aflossen of beleggen 

Hebt u reeds geld apart gezet? Dan is de vraag of u daarmee wil sparen, aflossen of beleggen. Het geldplan 'Sparen, aflossen of beleggen' helpt u daarbij.

 

4. Rondkomen met kinderen

Hebt u moeite uw kinderen te bieden wat ze nodig hebben? Dan leidt het geldplan 'Rondkomen met kinderen' u naar die regelingen die voor u van belang kunnen zijn.

 

5. Studie (klein)kinderen

Wilt u voorkomen dat uw (klein-)kinderen een hoge studieschuld oplopen? Kijk dan op het geldplan 'Studie (klein-)kinderen'.

 

6. Bijna 18?

Wat moet u regelen als uw kind 18 wordt? Kijk op het geldplan 'Bijna 18?'.

 

7. Pensioen

Wilt u iets doen aan uw pensioen? Wat kunt u doen aan uw pensioen? Praktische tips voor nu en later. Kijk op het geldplan 'Pensioen'

 

8. ZZP'er

Bent of wordt u zzp'er, dan vragen geldzaken extra aandacht. Wilt u weten hoe u die goed kunt regelen? Met het geldplan "ZZP" krijgt u tips voor úw situatie.

9. Statushouders

Hulp bij geldzaken voor statushouders in het Engels, Arabisch en Tigrinya. Bekijk het geldplan "Statushouders".

10. Scheiden

Als u wilt scheiden, moet u veel regelen. Met dit geldplan wordt op basis van enkele gegevens een eerste indicatie over financiële consequenties. Ook worden tips gegeven over vervolgstappen. Bekijk het geldplan "Scheiden"

11. Werkloosheid

Ben of word je werkloos, dan heb je direct te maken met fors minder inkomen. Het is zaak om dan opnieuw inkomsten en uitgaven op een rij te krijgen. Zodat betalingsachterstanden of zelfs schulden worden voorkomen. Bekijk het geldplan "Werkloosheid" en krijg inzicht in de huidige financiële situatie, en in de situatie na werkloosheid. 

12. Bijna met pensioen

Is uw pensioen in zicht? Dan komt er veel op u af. Het geldplan "Bijna met pensioen" laat u zien welke keuzes u hebt. Het resultaat is een overzichtelijk actieplan afgestemd op uw wensen. Bekijk het geldplan "Bijna met pensioen" .

 

 

Startpuntgeldzaken