Hulp bij geldzorgen

Zijn uw kosten vaak hoger dan uw inkomsten? Stapelen de onbetaalde rekeningen zich op? Gemiddeld wachten mensen vijf jaar voordat ze hulp zoeken. De geldproblemen worden dan alleen maar groter. Wacht dus niet. Kom in actie! Wij geven u gratis hulp en advies om (problematische) schulden te voorkomen.

Budgetinformatiepunt

Kom eens langs bij het budgetinformatiepunt. Een spreekuur waar u terecht kunt met al uw vragen over geldzaken. Medewerkers van de ISD en vrijwilligers van Humanitas en Schuldhulpmaatje kunnen uw vragen beantwoorden en u informatie en advies geven. Van eenvoudige tot complexe vragen.

Startpunt geldzaken

Startpunt Geldzaken van het Nibud biedt u de mogelijkheid om geldplannen te maken. Van “beter rondkomen” tot “kom uit de geldzorgen”. Maak gratis en anoniem een geldplan en ontvang praktische tips voor uw persoonlijke situatie.

Moneyfit

Moneyfit is er speciaal voor jongeren van 16 tot 26 jaar met vragen over geld. Van thema’s over studeren, werken, gezondheid tot vrije tijd, wonen en bovenal geld besparen. Moneyfit geeft u gericht op de jongeren tips en informatie over alles wat met geld te maken heeft.

Geldfit

Op Geldfit vindt u gratis informatie over geld in uw situatie. Zij wijzen u de weg met tips of geven u persoonlijk advies. Doe bijvoorbeeld de geldfit test en ontdek in 2 minuten wat u kunt doen om financieel fit te worden.

Komt u er zelf niet uit? De ISD biedt hulp bij schulden

Onze collega’s denken graag met u mee!

Budgetbeheer

Hebt u problemen met het beheren van uw inkomsten en uitgaven? Het kan zijn dat u (tijdelijk) niet in staat bent om zelf uw geld te beheren. De ISD Bollenstreek kan u hierbij helpen met Budgetbeheer. Een vorm van bijzondere bijstand. Tijdens het budgetbeheer houdt de beheerder uw financiën bij en betaalt op tijd uw rekeningen. Dit voorkomt dat eventuele schulden oplopen. Door budgetbeheer krijgt u financiële rust en hebt u de tijd om uw zaken weer op orde te krijgen.

Schulddienstverlening

Schulden maken gaat snel, schulden oplossen is een stuk lastiger. Lopen uw schulden op? Kunt u de rekeningen niet meer betalen? Of hebt u zelf al van alles geprobeerd maar komt u er niet meer uit? Mogelijk kan de ISD u helpen met het zoeken naar de beste oplossing om uw schulden op te lossen of beheersbaar te maken en te houden. U kunt zich dan (aan)melden voor schulddienstverlening. De ISD geeft informatie, advies en ondersteuning bij het oplossen of beheersbaar maken van uw financiële problemen.

U kunt zich via het “Meldingsformulier Schulddienstverlening” aanmelden voor een gratis gesprek. In dit gesprek kunt u aangeven waar u hulp bij nodig hebt en waar de ISD u mee kan helpen. Dit kan schulddienstverlening zijn of doorverwijzing naar andere hulp. U hoeft geen gegevens mee te nemen naar het gesprek. Uw identiteitsbewijs is voldoende. 

Meld u aan voor een gratis gesprek