Collectieve aanvullende zorgverzekering

Ook in 2024 kunt u als inwoner van de gemeenten Hillegom, Lisse, Noordwijk en Teylingen gebruik maken van de collectieve aanvullende zorgverzekering bij Zorg en Zekerheid. De collectieve aanvullende zorgverzekering kent een aantal voordelen. Naast de korting die Zorg en Zekerheid u geeft op de aanvullende zorgverzekering betaalt uw gemeente ook een bijdrage aan de aanvullende zorgverzekering. Om deel te kunnen nemen moet u wel voldoen aan de voorwaarden.

Direct aanvragen

Kies uit twee aanvullende verzekeringen

U kunt uit twee verzekeringspakketten kiezen. Dit zijn:
1. De AV-Gemeente-Standaard
2. De AV-Gemeente-Top

De AV-Gemeente-Top is uitgebreid met een aantal extra dekkingen, speciaal voor mensen die hoge zorgkosten hebben. U betaalt voor de AV-Gemeente-Top meer premie dan voor de AV-Gemeente-Standaard. Reden daarvan is dat de AV-Gemeente-Standaard een minder uitgebreide verzekering is. Als u niet vaak gebruik maakt van de gezondheidszorg, dan kan voor u de AV-Gemeente-Standaard het beste zijn.

Collectieve aanvullende zorgverzekering website banner

Hoe hoog is de premie?

De premie kan jaarlijks aangepast worden. Uw gemeente betaalt ook een bijdrage aan de premie van de aanvullende verzekering. De premies voor 2024 staan hieronder in een tabel. 

  Zonder korting en bijdrage van de gemeente Met korting en de bijdrage van uw gemeente betaalt u Uw voordeel per maand
Basisverzekering € 147,95    
AV-Gemeente- Standaard € 39,95 € 7,90 € 32,05
AV-Gemeente-Top € 68,50 € 33,02 € 35,48

 

Eigen risico basisverzekering

Het wettelijk verplicht eigen risico is in 2024 totaal € 385,-. U kunt dit eigen risico gespreid betalen. Dit betekent dat u in 2024 vanaf februari in 10 termijnen dit bedrag betaalt. Als u in 2024 minder kosten hebt gemaakt dan € 385,-, dan betaalt Zorg en Zekerheid u in april 2025 de teveel betaalde premie terug. Gespreid betalen is niet verplicht. U kunt daar zelf voor kiezen. Als u vooraf weet dat u uw eigen risico van € 385,- zeker moet betalen, dan kan gespreid betalen van uw eigen risico een goede keus zijn.

Polisvoorwaarden en vergoedingsoverzicht

Meer informatie over de polisvoorwaarden en het vergoedingenoverzicht kunt u vinden in het onderstaande document van Zorg en Zekerheid.

Polisvoorwaarden en vergoedingsoverzicht

Voorwaarden

U komt in aanmerking als u voldoet aan de volgende vier voorwaarden:

  1. U bent inwoner van de gemeente Hillegom, Lisse, Noordwijk of Teylingen.
  2. U en uw eventuele partner hebben samen een inkomen dat niet hoger is dan 120% van de voor u geldende bijstandsnorm.
  3. Het vermogen van u en uw eventuele partner is samen niet hoger dan de in de Participatiewet genoemde vermogensgrenzen.
  4. U bent vanaf 1 januari 2024 voor de basisverzekering bij Zorg en Zekerheid verzekerd.

Bekijk ook de "actuele bedragen en normen".

Wanneer moet u uw huidige basisverzekering opzeggen?

U moet uw huidige basisverzekering voor 1 januari 2024 opzeggen. Dit hoeft u niet te doen als u al bij Zorg en Zekerheid verzekerd bent.

Wanneer moet u zich aanmelden voor de basisverzekering?

U moet zich vóór 1 januari 2024 aanmelden bij Zorg en Zekerheid.

Wijzigingen en verlenging

Verandert uw situatie in het jaar 2024? Verhuist u naar een andere gemeente dan een ISD-gemeente?

Dan moet u dat doorgeven aan Zorg en Zekerheid. De collectieve aanvullende zorgverzekering wordt beëindigd. Uw verzekering wordt door Zorg en Zekerheid omgezet naar een gewone aanvullende verzekering.

Wijzigt uw inkomen of vermogen?

Wanneer uw inkomen of vermogen hoger wordt en u niet langer voldoet aan de voorwaarden, dan moet u dat zo snel mogelijk melden bij de ISD Bollenstreek. U wordt dan afgemeld voor de collectieve aanvullende zorgverzekering bij Zorg en Zekerheid.

Wordt de verzekering aan het eind van het jaar automatisch verlengd?

Ja, als uw situatie niet verandert in 2024 en uzelf de collectieve aanvullende zorgverzekering niet opzegt.

Controle

Hebt u geen (aanvullende) uitkering voor levensonderhoud (meer) op grond van de Participatiewet, dan kunnen wij u om bewijsstukken van uw inkomen en vermogen vragen indien wij dit noodzakelijk vinden.

 

GeZZond Check 2.0

De GeZZondheid Check 2.0 is een combinatie van een gezondheidscheck en een medische beoordeling over de mogelijkheden voor het verrichten van arbeidstaken. 

Gezondheid en bewegen

Dat een goede gezondheid belangrijk is, weet iedereen. En dat bewegen daarbij helpt, is ook algemeen bekend. Als u al een tijdje weinig hebt gesport, is de drempel om (weer) te beginnen best hoog. En lid worden van een sportschool is bovendien duur.

Vandaar dat er nu speciaal voor mensen met een minimum inkomen twee gratis mogelijkheden zijn om toch gezond en sportief bezig te zijn. Voor allebei de mogelijkheden moet u wel de collectieve aanvullende zorgverzekering (AV Gemeente-Standaard of AV Gemeente-Top) bij Zorg & Zekerheid hebben.

GeZZond Check 2.0

Vindt u dat uw gezondheid toe is aan verbetering? Rookt u misschien, beweegt u weinig, zou u weleens willen weten welke etenswaren u beter kunt laten staan en wat u juist beter wel kunt eten? Wilt u wel in beweging komen, maar weet u eigenlijk niet zo heel goed hoe u dat nu goed aanpakt?

Hebt u bovendien een bijstandsuitkering en bent u aanvullend verzekerd bij Zorg & Zekerheid? Laat dan bij de ISD Bollenstreek de GeZZond Check 2.0 doen! De GeZZondheid Check 2.0 is een combinatie van een gezondheidscheck en een medische beoordeling over de mogelijkheden voor het verrichten van arbeidstaken.

Wat gebeurt er tijdens de GeZZond Check 2.0?

De GeZZond Check 2.0 duurt ongeveer 30 minuten. In die 30 minuten gaat een GGD arts na of u een gezond gewicht hebt door u te meten en te wegen. De arts meet ook uw bloeddruk en uw bloedsuikerwaarde. Er wordt gekeken of u misschien risico op diabetes hebt en eventueel krijgt u een longfunctie-onderzoek. Verder krijgt u een voedingsadvies op maat én een beweegadvies op maat.

Hoe kunt u zich aanmelden?

Als u interesse hebt in de GeZZond Check 2.0, kunt u een mail sturen naar info@isdbollenstreek.nl.  Wij zorgen dan voor meer uitleg en een brochure waarmee u zich kunt aanmelden.

Beweegprogramma ‘Lekker in je Lijf’

Wilt u zich niet helemaal laten doorlichten, maar wilt u gewoon lekker gaan bewegen? Dan is het programma “Lekker in je Lijf”mogelijk iets voor u. Dit beweegprogramma is speciaal ontwikkeld voor mensen die een tikkeltje te zwaar zijn. Als u hieraan meedoet, gaat u één of twee keer per week bewegen in een groep onder begeleiding van een fysiotherapeut. U krijgt ook voorlichting door een diëtist over gezonde voeding en verder is er ook tijd voor gezelligheid.

Wat kost het?

Lekker in je Lijf wordt volledig vergoed voor iedereen die deelneemt aan de collectieve aanvullende zorgverzekering voor minima van Zorg en Zekerheid (AV-Gemeente Standaard of AV-Gemeente Top). Het eigen risico is hierbij niet van toepassing. De rekening wordt direct betaald door de verzekeraar, dus u hoeft zelf niets voor te schieten.

Als u al deelneemt aan de ‘Gecombineerde Leefstijlinterventie‘ (vergoed uit de basisverzekering), dan krijgt u géén vergoeding voor deelname aan ‘Lekker in je lijf’ (uit de collectieve aanvullende zorgverzekering).

Hoe kunt u zich aanmelden?

Kies hieronder de fysiotherapiepraktijk die het dichtst bij u in de buurt ligt. U kunt zich dan aanmelden voor “Lekker in je Lijf” via de website van de praktijk of per telefoon. Ook voor meer informatie kunt u hier terecht.

Waar wordt het programma gegeven?

In fysiotherapiepraktijken in de gemeenten Hillegom, Lisse en Teylingen. De fysiotherapeuten in deze praktijk hebben jarenlange ervaring met het geven van beweegprogramma’s en er zijn mooie ruimten om in te sporten en bewegen.