Vroeg Eropaf

In Nederland zijn er veel mensen met een betalingsachterstand, dit leidt vaak tot veel zorgen en meer schulden. In veel situaties is er wel een oplossing voor een betalingsachterstand. Om grote (problematische) schulden en een huisuitzetting te voorkomen is het goed om op tijd schulden te signaleren en op te lossen. Het team van Vroeg Eropaf helpt u daarbij en geven u informatie en advies.

Hebt u moeite met het op tijd betalen van uw rekeningen? Vroeg Eropaf biedt u gratis financiële hulp aan. De uitvoering van Vroeg Eropaf valt onder onze wettelijke taak. Wij respecteren daarbij uw privacy.

De stappen van Vroeg Eropaf

Banner_vroegeropaf

Stap 1
U ontvangt een brief van het energiebedrijf, de woonstichting of zorgverzekeraar dat u een achterstand in de betaling hebt. 

Stap 2
Is de achterstand niet betaald? Dan meldt het bedrijf u aan bij de ISD Bollenstreek voor het traject Vroeg Eropaf. 

Stap 3
De ISD neemt contact met u op. Dat gebeurt schriftelijk, telefonisch of via een huisbezoek. Samen met u bespreken zij welke mogelijkheden er zijn om uw achterstand of schulden weg te werken.

Stap 4

Bent u bij het huisbezoek niet thuis? Dan laat het team Vroeg Eropaf een groene envelop met meer informatie bij u achter. U bepaalt zelf of u met het team van Vroeg Eropaf contact opneemt.

Welke bedrijven melden een achterstand bij Vroeg Eropaf?

Meerdere bedrijven kunnen een achterstand melden bij Vroeg Eropaf, zoals bijvoorbeeld:

  • Nutsbedrijf (gas, elektra, water)
  • Waterbedrijf Dunea
  • Woningbouwcorporatie (huur)
  • Zorgverzekering (zorgpremie) 
Extra financiële hulp

Naast Vroeg Eropaf kunt u bij ons ook terecht voor ondersteuning bij uw financiële administratie. Maak uw eigen geldplan via Startpunt Geldzaken of vraag om advies bij het "gratis adviesgesprek bij schulden".

Wilt u meer informatie?

Voor meer informatie of hulp bij uw betalingsachterstand kunt u contact op nemen met het team Vroeg Eropaf.
Telefoon:(0800) 95 67 000
E-mail: vroegeropaf@isdbollenstreek.nl